Hello Mr. Whale, how were you today?

Bloggen har hamnat lite pa efterkalken eftersom vi mer eller mindre har varit pa resande fot sen Kobe. Pa Arima Onsen hade vi inget Internet, efter det foljde en natt i Osaka dar vi knappast hade tid att blogga eftersom vi skulle en miljonstad pa en och halv dag, en natt pa nattbuss (som vi holl pa att missa) och vi bor nu, efter en natt pa kapselhotell, pa Tokyo Ryokan vilket gor det mojligt att leva lite mer normalt igen.

I Kobe besteg vi ett berg, Mt Rokko. Det var valdigt spontant, med betoning pa valdigt. Vi tyckte det var bast att lamna rummet nar det skulle stadas, sa nar vi efter att ha gatt tva kilometer i uppforsbacke insag att vi var halvvags till att bestiga ett berg, da var det bara att fortsatta. Vi motte en massa pensionarer i vandrarkangor, utrustade med stavar, stormkok och matsack, medan vi gick dar i vara kappor och stadsskor. Det var lite som att aka till Roskilde i kostym...

pa toppen
Toppen av Rokko, 931 meter over havet. Det ar ett halvt Kebnekaise.

utsikt
Hisnande utsikt fran toppen.

Fran lugnet i Arima Onsen fortsatte vi vidare till Osaka. Eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle gora dar, planerade vi om sa att vi fick en dag mindre i Osaka och en natt pa kapselhotell i Tokyo. Vi hann nog anda gora det vi kande for att gora - att aka upp i Floating Garden Observatory, en skyskrapa med hangande tradgardar, att besoka Osaka Aquarium som har en valhaj (och en sal som ar valdigt lik Ellen), att aka ett pariserhjul uppe pa ett varuhus mitt i smeten med utsikt over hela staden, och att fika med Micke-I3a som har sitt utlandsar i Kobe just nu. 

lisa i akvarium
Lisa pa akvariet.

tada
Kul japan som upptradde utanfor akvariet. Tank er Tobbe Trollkarl pa speed, och dessutom en japansk version av Tobbe Trollkarl pa speed.... 

fran floating gardens
Utsikt fran Floating Garden.

Nu ar vi som sagt tillbaks i Tokyo, staden utan papperskorgar, men med var alskade Yamanote-line som gar runt hela staden, med alla affarer man nagonsin kan onska sig, med varldens basta sushi och hoga hus. 
Kapselhotellet inatt var riktigt mysigt, och inte alls lika klaustrofobiskt som man innan hade trott att det skulle vara. Det var som en sovsal med privat utrymme, ungefar som att sova pa hatthyllan pa ett flygplan, men storre och mysigare.
Bilder fran kapselhotellet kommer senare, for tillfallet har Fredrik forsvunnit ivag med min kamera.

Konstiga saker vi har atit under resan:
bladguld 
hela grillade smafiskar
fiskyngel
blackfisk med sugkoppar och allt (iallafall jag har aldrig velat smaka det forut)
val (det ser precis ut som biff men det smakar fisk!) 

Kommentarer
Postat av: ingalill

Hej!
Det känns skönt att höra ifrån er och att ni verkar ha det kul tillsammans.
Val ska man inte äta!!
Hälsa alla.
Kram

2008-01-10 @ 10:46:37
Postat av: Lotten

Nej, men den stod redan pa bordet, det var inte vi som bestallde den. Ska jag kopa en harddisk till dig?

2008-01-10 @ 11:36:31
Postat av: Anonym

Alla gör sina val....många gjorde bra i från sig i New Hampshire. Val - ingen fugu fisk? Den är kanske lite väl dyr...men spännande eller ...kanske inte om man tillhör en av de som årligen dör av att ha ätit den.
Simma lugnt de sista dagarna!
Kram

2008-01-10 @ 12:45:27
Postat av: ingalill

Hej!
Jag köper alla datortillbehör här hemma så behöver du inte släpa på det.Köp det man inte kan få tag på här hemma istället.Något fint du vill ha.
Puss och kram
Ingalill

2008-01-10 @ 14:07:05
Postat av: sebastian

HEJ! japan måste ha några av de vackraste miljöer man kan se, både arkitektur som naturlandskap. roliga är de också, dagens skratt på jobbet idag var den här filmen: http://www.youtube.com/watch?v=fpg3xM-niVw
shoppa inte ihjäl dig charlotte ;)
kramhejs!

2008-01-10 @ 14:34:57
URL: http://www.jedidja.se
Postat av: margareta, mamma jussi

Äntligen, jag har längtat efter att få höra av er igen. Ni verkar ha tagit vara på tiden i Japan ordentligt. Otroligt vad mycket ni har hunnit med. Njut ordentligt av dagarna ni har kvar där. Hoppas ingen av er kommer hem med pengar kvar, shoppa loss ordentligt nu.

2008-01-10 @ 16:24:05
Postat av: Ellen

En säl? Jag får väl vara glad att ni inte tycker att jag liknar valhajen.

(Nästan utan)Lyckönskningar om en fortsatt trevlig resa.
- Ellen

2008-01-11 @ 04:17:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0