Livet pa ett traditionellt Ryokan

Vi i vara yukatas. Titta riktigt noga sa ser ni vara fantastiska sockor ocksa.
Rummet vi bodde i var fantastiskt fint. Vi hade ett eget lagt japanskt bord (jag vet inte vad det kallas) som efter den tolvrattiga middagen (jag skojar inte #2) dukades bort och ersattes med 5 madrasser. Allt av rummets privata betjant (jag skojar inte #3). Vid bordet var man egentligen tvungen att sitta pa kna (som kille var det tydligen okej att sitta i skraddare ocksa), men det stod vi val ut med i ungefar 10 minuter.

Vi vid bordet, precis innan middagen.

En av de tolv ratter som serverades.
Tvatta sig gjorde man i allmanna dusch/bad-rum med superlyxigt shampo och galet heta bassanger med vatten fran varma kallor. Reglerna dar var formodligen sa manga att om jag skulle forsoka skriva dem har skulle jag missa bussen till Tokyo.
Den tolvrattiga middagen var for ovrigt helt galen. Jag kampade pa ganska bra med maten (tycker jag sjalv), trots att det mesta var ratt, segt eller oidentifierbart. Gud vet vad vi har atit. For sakerhets skull hade jag dock kopt med mig ett par paket Cup Noodles vilket jag at mig matt pa lite senare pa kvallen.
Att ata konstig japansk mat till middag ar en sak. Men att ga ner till frukosten och motas av ytterligare en orgie av flummiga fiskar och onigiriluktande ris var nog lite for mycket for till och med storatren Nushin. Helt plotsligt uppskattar man skyll-dig-sjalv-om-du-missar-frukosten-systemet bra mycket battre.
Allt verkar så lyxigt men ändå lider ni och svälter...stackars...potatis och köttbullar väntar här i Sverige!
Vad är onigiri?
M-L
Vad lyxigt med ryggstöd vi sådana bord, fanns inte på något av restaurangerna jag var på som hade sådana låga bord. Men ställena såg inte heller alls lika lyxigt ut.
Jag skulle inte bli förvånad om något av det sega var olika typer av bläckfisk, de var rätt sega. Om det var kött bland de råa sakerna finns det en möjlighet att ni fick äta häst. Sedan måste det ha varit en massa olika typer av sjögräs. Skönt att ha japaner med sig när man är på sådana ställen så man får veta vad man äter.
Vad gäller mat så måste ni komma ihåg att testa äta natto innan ni åker hem, tror man kan hitta det till frukost, åtmiståne i Tokyo.
Wow, jag blir lite avundsjuk (inte missunnsam) på Roykanvistelsen. Tror jag måste planera en helg på Hasseludden snart.
Hoppas ni får några fina avslutande dagar i Tokyo.
....och Go Hillary go :-)