vad vi inte har gjort

Det var länge sen jag bloggade ensam nu. Det har inte riktigt funnits tid. Nyårsafton, Kyotoresa, Tempel och Tempel.

Vi gick tydligen till fel tempel idag. Det finns ju några av dem i den här staden. Templet vi var påväg till men inte hittade är tydligen nominerat till ett av världens nya underverk. Så nu måste vi gå tillbaks igen. (det gör iofs inte så mycket, för det var rätt grymt där uppe i bergen).

Måste också skriva om bussresan ut från Tokyo, trots att alla andra redan har gjort det, för den var verkligen häftig. Motorvägen ut från staden slingrar sig mellan husen, högt upp ovanför marken. Man har en fantastisk utsikt över såväl stora delar av Tokyos vyer som in i lägenheterna man passerar.

Det är nog en av de saker jag gillar mest med Tokyo. Att den växer på höjden. Att affärerna inte bara ligger i gatuplan, att vägarna inte bara gårt längs med marken. Tokyo är mer 3-dimentionell än någon annan stad jag har besökt. Och alltså mer värd att älska?

Det känns som om vi har varit här i flera veckor, kanske månader. Men i verkligheten är det bara femte dagen (!). Tiden går snabbt när man har roligt, men också otroligt långsamt när man upplever saker hela tiden. Och ändå har vi inte alls hunnit med speciellt mycket av det vi hade planerat att göra.

När ska vi åka upp i Tokyo Tower? När ska vi besöka världens största diskotek? När ska jag och Fredrik se Ginza? När ska vi äta rullbandssushi, eller sushi överhuvudtaget? När ska vi köpa vykort till farmor och mormor som inte har Internet? När ska vi lyckas se East Imperial Gardens? När ska vi äta sukiyaki? När ska vi besöka templet vi skulle sett idag? När ska vi shoppa loss i 100-yen-store? När ska vi hitta till Absolute Ice Bar, där man inte får vara längre än 45 minuter eftersom det är för kallt? När ska vi äta middag på Alcatraz-ER? Och när ska vi sova?

Trots att bussresan i natt var en succé och vi sov oväntat bra, är vi nog ganska trötta trots allt. Har spenderat kvällen med att spela tvspel och leka kurragömma med Ester och Maja, och Peters hand har huggit in på Majas prinsessbuffé. Lena och Ola bjöd på supergod middag och det är skönt att bli lite ompysslad ibland.


Kommentarer
Postat av: margareta, mamma jussi

ni skulle behöva vara kvar där dubbelt så länge om ni ska hinna med allt du skrivit. kul att ni trivs och har det bra. nu är det väl bara fredrik som inte skrivit något? det är otroligt roligt att följa er på den här sidan. det gör inget att det är fler av er som skriver om samma upplevelse för det blir ändå olika.
Jag ser fram mot nästa inslag.

2008-01-02 @ 17:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0